Skończyła się Formuła 1 a szkoda bo dzięki temu że Daria wydarzenie utworzyła powstało w mojej kuchni wiele wspaniałych dań z różnych stron świata.
Jajka tak podane jak dziś proponuję są rewelacyjne, aromatyczne z chrupiącą skórką.
Jajka z chrupiącą skórką.
Składniki:
- 6-8 ugotowanych na twardo jaj
- ok. 50 g masła
- 1/3 łyżeczki soli morskiej
- 3/4 łyżeczki papryki
- 3/4 łyżeczki białego pieprzu
- 3/4 łyżeczki mielonego cynamonu
Przygotowanie:
Smacznego.- Jaja ugotowałam na twardo, wystudziłam i obrałam ze skorupek.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażałam jajka na złoty kolor ze wszystkich stron.
- W czasie jak jaja się rumieniły wymieszałam wszystkie przyprawy.
- Zrumienione jaja wyłożyłam na talerz i posypałam mieszanką przypraw.
- Smakują wyśmienicie z chlebem pita albo podpłomykiem [ klik ]
Przepis kuchni arabskiej.
2 komentarze
Chlebki pita jeszcze mam, a jajka wyglądają rewelacyjnie. Już czuję te smaki. :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie do wypróbowania.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.