niedziela, 23 listopada 2014

Naleśniki rolowane z mięsem, fasolą i kukurydzą

Trochę jak meksykańskie tortille ale w polskim wydaniu, będą Wam smakować tak jak smakowały nam.
Dodatki czyli kiełki mieszanki chińskiej zaostrzają smak dania. 
Polecam gorąco.

                    Składniki: ( 8 naleśników )
          Ciasto:
  • 2 jaja
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli
  • 4 łyżki mąki pszennej 
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka oleju
           Farsz:
  • 1,5 szklanki ugotowanego mięsa wieprzowego
  • 1 puszka - 430 g - fasolki czerwonej z kukurydzą
  • garść kiełków mieszanki chińskiej
  • sos worcester do smarowania [ klik ]
              Sos do polania:
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżeczki pikantnej pasty paprykowej sambol oelek
 Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszałam i odstawiłam na 30 minut aby ciasto " odpoczęło".
Po tym czasie usmażyłam 8 cienkich naleśników.

Mieszankę kukurydzy i fasoli odcedziłam.
Naleśniki posmarowałam moim domowym sosem worcester.
Na każdym naleśniku układałam po trochu rozdrobnionego mięsa, fasoli z kukurydzą oraz po trochu kiełków chińskich.

Zrolowałam naleśniki wraz z farszem.
Jogurt wymieszałam z majerankiem oraz dodałam do niego pastę sambol oelek.
Naleśniki kroiłam po skosie i polałam sosem.

 Smacznego.
Przepis własny.

6 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger