Dodatki czyli kiełki mieszanki chińskiej zaostrzają smak dania.
Polecam gorąco.
Składniki: ( 8 naleśników )
Ciasto:
- 2 jaja
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- szczypta soli
- 4 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka oleju
- 1,5 szklanki ugotowanego mięsa wieprzowego
- 1 puszka - 430 g - fasolki czerwonej z kukurydzą
- garść kiełków mieszanki chińskiej
- sos worcester do smarowania [ klik ]
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka majeranku
- 2 łyżeczki pikantnej pasty paprykowej sambol oelek
Po tym czasie usmażyłam 8 cienkich naleśników.
Mieszankę kukurydzy i fasoli odcedziłam.
Naleśniki posmarowałam moim domowym sosem worcester.
Na każdym naleśniku układałam po trochu rozdrobnionego mięsa, fasoli z kukurydzą oraz po trochu kiełków chińskich.
Zrolowałam naleśniki wraz z farszem.
Jogurt wymieszałam z majerankiem oraz dodałam do niego pastę sambol oelek.
Naleśniki kroiłam po skosie i polałam sosem.
Smacznego.
Przepis własny.
6 komentarze
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńDziękuje.
UsuńMeksyk na talerzu, mniam. :)
OdpowiedzUsuńPrawie, pysznie i aromatycznie.
UsuńAle mam ochotę na takie danie... Pyszności!
OdpowiedzUsuńZapraszam gorąco.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.