Zrobicie, posmakujecie i też powiecie: oj jakie to było dobre.
Pracy niedużo a obiad przepyszny będzie gotowy.
Zachęcam do gotowania.
Składniki:
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- 100 g sera feta
- 100 g szynki parmeńskiej
- olej do smażenia
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka biała
- mała cukinia
- 180 g groszku cukrowego
- 2 łyżki oliwy
- szczypta suszonego oregano
- szczypta suszonej bazylii
Polędwiczkę pokroiłam na plastry 2 centymetrowe i w każdym medalionie zrobiłam dziurkę ale nie przecinając dna.
Ser feta pokroiłam w słupki i w każdą dziurkę w medalionach wcisnęłam ser a potem owinęłam każdy plastrem szynki parmeńskiej.
Na patelni rozgrzałam olej i smażyłam medaliony na złoty kolor z obu stron.
W czasie jak mięso się smażyło, obrałam warzywa, papryki pokroiłam na kawałki a cukinię w plastry.
Rozgrzałam patelnię grillową i grillowałam warzywa skrapiając je oliwą i posypując suszonymi ziołami.
Podałam medaliony z ziemniakami z wody i grillowanymi warzywami.
Smacznego.
Przepis Jamie Oliver
2 komentarze
Wyśmienite ! W dodatku wszystko tak kusząco prezentuje się na talerzu :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :))
Bardzo dziękuję, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.