Ja dziś zaproponuje Wam deser który jedliśmy wczoraj i zachwycił mnie bardzo.
Zapraszam serdecznie.
Składniki: ( 4 pucharki )
- 1 opakowanie serka Arla Apetina kremowy - naturalny - 125 g
- 250 ml śmietanki kremówki
- 2 łyżki cukru trzcinowego ciemnego Muscovado
- 1 owoc persymony ( kaki )
- 1 owoc granatu
- garść orzechów Pekan
- 1-2 łyżki owoców goi
Śmietankę ubiłam na sztywną pianę na koniec dodając cukier muscovado, zmiksowałam.
Do ubitej śmietany dodałam serek kremowy i razem wymieszałam.
Serek jest lekko słony i dzięki temu krem ma wyrazisty i rewelacyjny posmak, który idealnie pasuje do owoców.
Owoc persymony umyłam i zmiksowałam na papkę.
Z owocu granatu wyjęłam pestki stukając w przekrojony owoc łyżką drewnianą.
Na dno pucharków rozłożyłam zmiksowaną persymonę, na nią kilka ziaren granatu, potem rozłożyłam równo krem z serka i śmietanki a na wierzchu ułożyłam owoce goi, orzechy i resztę pestek granatu.
Deser schłodziłam w lodówce.
Smacznego.
Przepis własny.
10 komentarze
jaki apetyczny deser!
OdpowiedzUsuńCieszę się że się podoba.
UsuńWygląda baaaardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:))
Dziękuję baaardzo.
UsuńSuper deser.Owoce w nim zawarte smaczne i dodające super smak;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję. Uwielbiam owoce granatu i kaki. Pozdrawiam.
UsuńMmm, wygląda niesamowicie kusząco :)
OdpowiedzUsuńCzas na deser, pyszny i kuszący, dziękuję.
Usuńwygląda bardzo apetycznie,ciekawa jestem jak taka persymona smakuje :)
OdpowiedzUsuńW każdej Biedronce ją kupisz , także w każdym Tesco lub Lidlu. Persymona czyli kaki czyli sharon, przepyszny owoc w smaku przypomina mi śliwkę połączoną z agrestem i morelą.
UsuńPopróbuj.
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.