Soja doda energii a szpinak odpowiednich mikro i makro elementów a także żelaza.
Polecam gorąco.
Krem jarzynowy z soją i szpinakiem.
Składniki:
Przepis własny.
- 3 marchewki
- 1 por
- 1 pietruszka
- 1/2 bulwy selera
- 2000 ml bulionu wieprzowego na kościach schabowych
- 2 gałązki tymianku
- sól morska
- pieprz czarny
- chili
- 220 g ugotowanej soi
- 150 g szpinaku - miałam mrożony
- jogurt naturalny do dekoracji
Przygotowanie zupy:
- Bulion ugotowałam na kościach schabowych i do niego dodałam obraną i pokrojoną w krążki marchewkę, obraną i pokrojoną pietruszkę, obranego i pokrojonego selera oraz pokrojonego w plasterki pora.
- Dodałam całe gałązki tymianku.
- Gotowałam warzywa do miękkości.
- Wyjęłam tymianek i zmiksowałam zupę na krem.
- Potem znowu garnek na palnik, dodałam ugotowaną soję oraz mrożony szpinak.
- Podgrzewałam aż szpinak się rozmroził, gotowałam jeszcze jakieś 5 minut.
- Doprawiłam do smaku solą, pieprzem oraz chili.
- Na talerzu podałam z kleksami jogurtu.
Przepis własny.
10 komentarze
Musiał smakować wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Tak było, zniknął szybko, pozdrawiam.
UsuńZ pewnością ugotuję,uwielbiam takkie zupy:)
OdpowiedzUsuńlekka a pożywna!
Miłego dnia:)
Polecam serdecznie, miłego.
UsuńMusi smakować wspaniale! :)
OdpowiedzUsuńO tak była wysmienita.
Usuńświetny zdrowy pomysł:)
OdpowiedzUsuńI pyszny.
Usuńi właśnie takie zupy lubię najbardziej, pełne warzyw, a jednocześnie nietypowe w smaku! :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam sie że ja tez takie uwielbiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.