Zapraszam, będzie szybko, aromatycznie i przepysznie.
Składniki:
- 250 g makaronu penne pełnoziarnistego
- 170 g oscypka
- 125 g rukoli
- 1 łyżka oliwy
- przyprawa młynek ostry Kamis
- sól
- pieprz
- 150 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
Na patelnię wylałam mleko i dodałam do niego starty oscypek, podgrzewałam aż ser się rozpuścił.
Rukolę umyłam, osuszyłam i zmiksowałam z oliwą, dodałam do sosu i podgrzałam.
Całość osoliłam i posypałam pieprzem do smaku a także posypałam ostrą przyprawą paprykową.
Na patelnię włożyłam ugotowany makaron, wymieszałam i gotowe do podania.
Smacznego.
Przepis własny.
3 komentarze
Penne z rukolą i parmezanem należy do moich ulubionych dań.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Pysznie to zrobiłaś Dorotko :-) mniam. Z chęcią bym spróbowała :-) pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńmmm smakowicie!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.