Wszystko świetnie pasuje a i witaminy skaczą tu i tam.
Polecam do wypróbowania.
Składniki:
- 100 g makaronu mini kokardki Czaniecki
- 1 awokado czerwone
- sok z 1 cytryny
- 200 g małży wędzonych w oleju słonecznikowym
- 1 mała papryka czerwona
- 1/4 główki sałaty lodowej
- sól
- pieprz
- 1 łyżka octu winnego białego
Sałatę lodową pokroiłam na kawałki i włożyłam do miski.
Dodałam do niej małże wędzone w oleju słonecznikowym a także pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę.
Awokado obrałam i pokroiłam w kostkę skrapiając od razu sokiem z cytryny aby nie ściemniało i dołożyłam do miski.
Makaron gotowałam 3 minuty aby był al'dente, odcedziłam, przestudziłam i dodałam do miski.
Dodałam do sałatki sól, pieprz oraz łyżkę octu winnego białego i wymieszałam.
Sałatkę schłodziłam przed podaniem.
Smacznego.
Przepis własny.
2 komentarze
Polecam serdecznie danie:)
OdpowiedzUsuńTo ja polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.