Jest to najlepszy chleb jaki upiekłam w automacie, miękki, wilgotny z chrupiącymi orzechami.
Zapraszam serdecznie.
Składniki:
- 330 g wody
- 2,5 łyżki oleju
- 2 płaskie łyżeczki soli
- 2 łyżeczki cukru
- 120 g mąki pszennej T650
- 100 g mąki orkiszowej jasnej
- 100 g mąki żytniej T 720
- 200 g mąki pszennej graham
- 80 g orzechy włoskie
- 1 i 1/4 łyżeczki drożdży suchych
Do pojemnika maszyny do wypiekania chleba po kolei tak jak wskazują składniki wlałam wodę, olej i potem wszystkie sypkie.
Nastawiłam maszynę na program do wypieku chleba pełnoziarnistego - u mnie nr 3 i na ciemną skórkę.
Chleb o wielkości 900 g.
Po 3 godzinach z hakiem miałam pyszny, pachnący chlebek.
Smacznego.
Przepis własny.
Chleb dodaje do Akcji Wisły "Na zakwasie i na drożdżach"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.