Spróbujecie, ja się zajadałam, mniam.
Składniki:
- 6 liści kapusty pekińskiej
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 6 rzodkiewek
- 1 ostra papryczka
- 1 czerwona papryka hiszpańska - bardzo soczysta
- 150 g kukurydzy z puszki
- 2 cm kawałek korzenia imbiru
- kilka gałązek tymianku cytrynowego
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól
- pieprz
Rzodkiewki obrałam , umyłam i pokroiłam w plastry.
Papryczkę ostrą posiekałam drobno a czerwoną hiszpańską w paseczki.
Liście kapusty pokroiłam w paseczki.
Korzeń imbiru obrałam ze skórki i posiekałam.
Czosnek po obraniu posiekałam a cebulę pokroiłam w piórka.
Tymianek posiekałam drobno.
Kukurydze osączyłam z zalewy.
Wszystkie warzywa wylądowały w jednej misce, wymieszałam je i polałam sosem który zrobiłam mieszając poszczególne składniki razem.
Doprawiłam solą i pieprzem do smaku.
Smacznego.
Przepis Przemek.
4 komentarze
jak ładnie
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuńteż taką robi moja mama i jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńTak to z mamami jest ze wiedzą co zdrowe i pyszne.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.