Jest pikantna i aromatyczna i bardzo smakowa.
Zapraszam do spróbowania.
Składniki:
- 10 małych liści kapusty pekińskiej
- 1 szalotka
- 1/2 czerwonej papryki hiszpańskiej - długa bardzo soczysta
- 1/2 papryczki chili
- 2-3 ząbki czosnku
- 15 cm zielonego ogórka wężowego
- 1 mała czarna rzepa
- 3-5 marynowanych papryczek pepperoni
- 1 łyżka posiekanego tymianku
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka octu winnego
- sól
- pieprz
Papryki pokroiłam w kostkę, ogórka bez pestek ale ze skórką pokroiłam w ćwierć plasterki.
Szalotkę i czosnek posiekałam.
Czarną rzepę po obraniu starłam na tarce o grubych otworach.
Wszystkie składniki włożyłam do miski, dodałam posiekany tymianek, wlałam sos i wymieszałam.
Brzegi salaterki udekorowałam małymi listkami kapusty pekińskiej.
Smacznego.
Przepis własny.
4 komentarze
uwielbiam pikantne potrawy :) ponad to surówka wygląda smakowicie :) na pewno wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńZachęcam.
Usuń3 - 5 papryczek pepperoni? i pół chili ?
OdpowiedzUsuńLubię ostre ale to musi być piekielna ostrość.
W tym roku te małe wyjątkowo obrodziły ale dodaję je bardzo ostrożnie.
Pozdrawiam:)
Marynowane pepperoni nie są tak bardzo ostre he he albo ja mam już przepalone kubki smakowe.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.