Muszę jednak dodać ze ser musi być tłusty bo inny rozsypie się podczas smażenia.
Popróbujcie sami i napiszcie mi potem jak smakowało.
Składniki:
- 500 g sera twarogowego tłustego
- 1 jajo
- sól z pieprzem w młynku
- ostra mieszanka przypraw w młynku
- bułka tarta ze złocistym lnem
- ser kozi twardy długodojrzewający
- olej rzepakowy do smażenia
Jajo roztrzepałam w miseczce.
Bułkę tartą wysypałam na talerz, dodałam sól, pieprz mieszankę ostrą tak jak lubimy oraz dodałam startego sera koziego wedle uznania.
Wymieszałam panierkę.
Plastry sera moczyłam w jajku a potem równo że wszystkich stron obtoczyłam w panierce.
Smażyłam na złoty kolor ze wszystkich stron.
Podałam z dżemem z zielonych orzechów [ klik ]
Smacznego.
Przepis własny.
11 komentarze
Genialne :) I pyszne.
OdpowiedzUsuńCiesze się, dziękuję.
UsuńWooow !! Jakie super połączenie !! Zapisuje przepisik i na pewno spróbuję !!
OdpowiedzUsuńKoniecznie spróbuj Ewelina.
UsuńZawsze kiedy jestem u Ciebie na blogu,robię się głodna:)))kolejne pyszności:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńRób kawę, zapraszam.
Usuńkocham smażone sery!
OdpowiedzUsuńMają swój jedyny i niepowtarzalny smak.
Usuńdzięki za ten przepis, ostatnio ktoś mi o tym mowil, a ja nie wierzylam, teraz wiem jak przygotować:))
OdpowiedzUsuńPantero smaż i zajadaj się.
Usuńmoje ulubione danie... uwielbiam!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.