Zdrowo znaczy mądrze i ze smakiem a do tego kolorowo.
Zapraszam na pyszną pastę ze szpinakiem.
- 250 g makaronu penne razowego
- 150 g szpinaku baby
- 135 g sera mascarpone
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- parmezan do posypania
Czosnek obrałam i posiekałam, szpinak umyłam i odcięłam ogonki.
Na patelnię wlałam oliwę, włożyłam na zimną posiekany czosnek i podgrzewałam aż zaczął pachnieć wtedy dodałam liście szpinaku.
Smażyłam aż liście puściły sok a potem odparowałam go, doprawiłam sola i pieprzem do smaku.
Dodałam wówczas na patelnię ser mascarpone, wymieszałam i już na talerzu ułożyłam na rurkach.
Posypałam startym parmezanem.
Smacznego.
Przepis własny.
3 komentarze
Mniam
OdpowiedzUsuńale dziś miałąm ochotę na makaron :)
OdpowiedzUsuńmniamm
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.