Tak jak większość potraw kuchni japońskiej tak i ta jest prosta w wykonaniu ze świeżych warzyw i znakomicie smakuje.
Japońskie placuszki z papryką.
Składniki:
- 2 szklanki startej na tarce białej kapusty
- 1/2 szklanki startej na tarce czerwonej kapusty
- 1/2 szklanki startej na tarce papryki czerwonej
- 1 szklanki mąki pszennej graham
- 2 jaja
- sól
- pieprz
- sos chili
- kiełki rzodkiewki
Obie kapusty, paprykę starłam na tarce jarzynowej.
Dodałam do nich 2 jaja i szklankę mąki graham.
Doprawiłam solą i pieprzem i wymieszałam dokładnie.
Placki kładłam na posmarowaną odrobiną tłuszczu patelnię i smażyłam na złoty kolor z obu stron.
Podałam na sałacie rzymskiej z sosem chili i kiełkami rzodkiewki.
Przepis kuchni japońskiej.
5 komentarze
ale fajne placuszki!! pyszota! :)
OdpowiedzUsuńtakich jeszcze nie próbowałam, a zapowiadają sie pysznie:)
OdpowiedzUsuńpychotka :) fajny pomysł! pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńciekawy przepis, jeszcze takich placków nie jadłam,dzięki i pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńciekawe placuszki:) nic tylko zajadać
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.