wtorek, 9 września 2014

Japońskie placuszki z papryką

Szybkie, pyszne, aromatyczne i zdrowe placki kuchni japońskiej.
Tak jak większość potraw kuchni japońskiej tak i ta jest prosta w wykonaniu ze świeżych warzyw i znakomicie smakuje.
Japońskie placuszki z papryką.

             
                 Składniki:
  • 2 szklanki startej na tarce białej kapusty
  • 1/2 szklanki startej na tarce czerwonej kapusty
  • 1/2 szklanki startej na tarce papryki czerwonej
  • 1 szklanki mąki pszennej graham
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz
  • sos chili
  • kiełki rzodkiewki

Obie kapusty, paprykę starłam na tarce jarzynowej.
Dodałam do nich 2 jaja i szklankę mąki graham.
Doprawiłam solą i pieprzem i wymieszałam dokładnie.
Placki kładłam na posmarowaną odrobiną  tłuszczu patelnię i smażyłam na złoty kolor z obu stron.
Podałam na sałacie rzymskiej z sosem chili i kiełkami rzodkiewki.
Smacznego.
Przepis kuchni japońskiej.

5 komentarze

  1. ale fajne placuszki!! pyszota! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takich jeszcze nie próbowałam, a zapowiadają sie pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. pychotka :) fajny pomysł! pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawy przepis, jeszcze takich placków nie jadłam,dzięki i pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. ciekawe placuszki:) nic tylko zajadać

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger