Użyłam tutaj udek z kurczaka bez kości i bez pałek, same filety.
Mięso wyszło soczyste i smakowite.
Składniki:
- 500 g udek z kurczaka bez kości
- garść fasolki szparagowej zielonej
- 1/4 strąka papryki czerwonej
- masło klarowane do smażenia
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- 2-3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 100 ml Pepsi
- 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis
Mięso lekko rozbiłam tłuczkiem tak aby dało się je potem zrolować.
Pepsi wymieszałam z suszonymi pomidorami i sosem sojowym i zamarynowałam w tej mieszance rozbite mięso.
Pozostawiłam je tak na 3-4 godziny.
Fasolkę szparagową ugotowałam al'dente.
Paprykę pokroiłam w paski.
Na brzegu każdego płata mięsa ułożyłam po 3 fasolki i 2 paseczki papryki i zwinęłam mięso w rulon.
Można spiąć mięso wykałaczką aby się nie rozpadło.
Na patelni rozgrzałam masło i obsmażyłam na nim roladki a jak się już ładnie zrumieniły ze wszystkich stron na patelnię wlałam bulion i resztę marynaty, przykryłam patelnię i dusiłam udka do miękkości jakieś 20 minut.
Podałam roladki z ziemniakami z wody i fasolką zieloną.
Smacznego.
Przepis własny.
2 komentarze
cudownie i pysznie wyglada to danie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.