Wydarzenie dla nas utworzyła Daria.
Taka marchewka jaką Wam proponuję jest niezłym dodatkiem do obiadu.
Można ją zajadać także jako sałatkę do wędlin.
Robi się szybko i zadowoli gusta smakoszy marchewki.
Zapraszam serdecznie.
Składniki:
- 2 - 3 marchewki
- 1 łyżka śmietany 30 %
- 1 łyżka masła
- duża szczypta suszonej natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
- Marchewkę obrałam i gotowałam w osolonej wodzie w całości jakieś 8-10 minut tak aby była jeszcze całkiem niedogotowana.
- Potem pokroiłam ją na plasterki.
- Na patelni rozpuściłam masło i włożyłam marchewkę, smażyłam jakieś 5 minut.
- Potem dodałam śmietankę , natkę, sól, pieprz oraz świeżo startą gałkę muszkatołową i smażyłam jeszcze jakieś 5-10 minut.
- Podałam ciepłe ze stekiem z rekina.
Przepis znalazłam tutaj [ klik ]
Przepis kuchni belgijskiej.
4 komentarze
Bardzo Ci dziękuję za udział w akcji :) Ciekawa marchewka, nigdy nie wpadłam na to, żeby doprawić ją gałką muszkatołową
OdpowiedzUsuńTo dla mnie przyjemność.
UsuńJadłam marchewkę w wielu postaciach, ale w takiej formie nigdy jej nie kosztowałam. Muszę koniecznie podać ją w tej formie do obiadu. Jest w końcu bardzo zdrowa, dlatego warto częściej po nią sięgać.
OdpowiedzUsuńOczywiście że tak Marzeno, marchewkę zawsze warto zajadać.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.