Mieszanka jest w sprzedaży od niedawna a już cieszy się dużą popularnością.
Chleb z niej upieczony jest bez konserwantów, ulepszaczy, GMO, GMM i wszystkich składników "E", samo zdrowie.
Bochenek wyszedł puszysty, pulchniutki z chrupiącą skórką.
Zachęcam do pieczenia.
Składniki:
- woda
- forma do wypieku
- piekarnik
- mieszanka do wypieku chleba owsianego z "Chleb na Zdrowie"
żytnią T 720, naturalny zakwas żytni, sól i drożdże instant.
Mieszankę z obu torebek wsypałam do wody w ilości podanej na opakowaniu i wymieszałam a potem odstawiłam do leżakowania na 30 minut.
Potem przełożyłam ciasto do foremki 26 x 12 góra wysmarowanej masłem i wysypanej mąką i odstawiłam ją pod przykryciem do wyrośnięcia.
Trwało to jakąś godzinkę.
Jak bochen wyrósł posypałam go ziarnami lnu.
Piekarnik nagrzałam do 220 C i zaraz przy włożeniu chleba do piekarnika spryskałam go wodą po czym obniżyłam temperaturę do 180 C i piekłam 35 minut.
Studziłam na kratce.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.