Jak zobaczyłam ten półmisek u Gochy to się zakochałam i mam, zaraz po tym jak zakupiłam szparagi.
U mnie są to szparagi mieszane białe i zielone dzięki temu mają jeszcze ciekawszy i oryginalny smak. Zapraszam gorąco.
- 1 pęczek szparagów mieszanych białych i zielonych
- 100 g masła
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 pęczka koperku
- garść uprażonych płatków migdałowych
Przygotowanie:
- Szparagi białe obrałam ze skórki bo zielonych nie musimy obierać.
- Gotowałam szparagi w wodzie z solą i szczyptą cukru główkami do góry czyli w pęczku.
- Gotowałam je tak 10 minut a potem na 2 minutki obróciłam pęczek główkami w dół.
- Do roztopionego masła dodałam przeciśnięty czosnek.
- Koperek posiekałam a płatki uprażyłam na suchej patelni.
- Ugotowane szparagi ułożyłam na półmisku, polałam masłem, posypałam posiekanym koperkiem i uprażonymi migdałami.
Pomysł Gocha
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.