Musicie spróbować koniecznie tego specjału.
Mule do nabycia w Lidlu czy Biedronce, wystarczy tylko upolować a potem pyszne danie na talerzu.
Składniki:
- 1 opakowanie muli z warzywami ok. 750 g
- 200 g makaronu penne rigate
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- pieprz
- sól
- natka pietruszki
W opakowaniu muli znajdują się w 85 % mule a w 10 % warzywa ( seler naciowy, por, cebula ).
Do garnka wlałam wodę, dodałam zawartość opakowania, zalałam wszystko winem i dusiłam pod przykryciem do momentu aż mule pootwierały muszle. a warzywa zmiękły.
Posoliłam i popieprzyłam do smaku.
Wszystkie muszle które się nie otworzą należy wyrzucić.
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente.
Do miski wylałam mule wraz z rosołem i wymieszałam z makaronem.
Obficie posypałam posiekaną natka pietruszki.
Smacznego.
Pomysł własny.
2 komentarze
Oj niektórych Twoich potraw nigdy nie jadłam a co dopiero żebym przygotowała:)))wygląda wspaniale:))Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńNie tknę ich nigdy w życiu ,ale mój m z wielką chęcią.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.