Po upieczeniu jest delikatny i aromatyczny i nikt mu się nie oprze.
Polecam serdecznie.
Składniki:
- 2 tuszki pstrąga
- 2 łyżki wiórków masła z homara
- kilka gałązek tymianku
- oliwa
- sól
- pieprz
- 2-3 łyżki posiekanych orzechów laskowych
- cytryna do podania
Do środka ryby włożyłam gałązki tymianku, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
Dodałam także do środka ryby wiórki masła homarowego.
Każdą rybę zawinęłam w folię spożywczą dość szczelnie i piekłam pstrąga w 170 C przez 30 minut.
Na suchej patelni uprażyłam posiekane orzechy i posypałam nimi upieczonego pstrąga.
Podałam z rybą cząstki cytryny.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.