W zależności od pory roku można dodać inne owoce i mamy inny deser.
Dodatki też według upodobań zjadających.
Zapraszam jednak do fajnej zabawy podczas przygotowania tego deseru.
Składniki:
- 2 galaretki o smaku Blue curacao
- 2 duże gruszki Konferencja
- garść rodzynek
- 2 - 3 łyżki migdałów
- plastikowa butelka typu PET
Galaretki rozpuściłam w 600 ml wrzącej wody i pozostawiałam do przestygnięcia.
Z gruszek wycięłam środki z pestkami specjalnym nożykiem i pokroiłam je wraz ze skórką w plastry.
Butelkę końcem z folią ustawiałam na talerzu i włożyłam do niej kilka plastrów gruszki.
W środek gruszki powtykałam migdały a po bokach wsypałam rodzynki.
Zalałam tężejącą galaretką i wstawiłam do lodówki aby zastygła, potem wyjęłam i włożyłam resztę plastrów gruszki, migdałów i rodzynek .
Wstawiłam roladę na całą noc do lodówki.
Jak galaretka była dobrze stężała zdjęłam dół z foli i rozcięłam butelkę.
Rolada gotowa.
Smacznego.
Pomysł Ala
5 komentarze
ale fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńrewelacja:)
OdpowiedzUsuńSuper Ci wyszedł ten deserek. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDzięki Tobie Alu.
UsuńWygląda cudnie i zapewne tak smakuje:)Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.