Zachęcam do spróbowania mojej wersji kapusty na ciepło.
Składniki:
- 1/2 główki kapusty białej
- 2 łodygi selera naciowego
- 3 łyżki posiekanego oregano
- 2 łyżki posiekanego zielonego czosnku
- 1/2 pęczka koperku
- 1 łyżka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżka skwarków wieprzowych
- nieduża laska kiełbasy podwawelskiej
- 1/2 szklanki bulionu wołowego
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka mielonego ostropestu
- 1 łyżka ziela kocanki
- 1 łyżeczka koperku suszonego
Zioła posiekałam.
Do garnka włożyłam posiekaną kapustę i seler, zalałam bulionem wołowym i gotowałam kilka minut aż kapusta zmiękła.
Wtedy do garnka włożyłam skwarki i wszystkie posiekane zioła oraz kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Gotowałam jeszcze jakieś 10 minut.
Doprawiałam solą i pieprzem do smaku.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
Co za połączenie smaków - musi smakować przepysznie!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.