Są trochę bardziej słodkie niż te długie i mogą znakomicie służyć jako miseczki i to z pokrywką.
Zupa jest bardzo prosta i bardzo smaczna.
Zapraszam gorąco.
Zupa krem z cukinii.
Składniki:
Smacznego.
Przepis własny.
- 2 kuliste cukinie hiszpańskie ok. 700 g
- 1 mała cukinia długa
- 1 cebula biała
- olej sojowy
- 500 ml bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka curry
- sól
- pieprz
- 100 ml śmietany
- groszek ptysiowy
- Cebulę drobno posiekałam i smażyłam na rozgrzanym oleju sojowym.
- Cukinie długą pokroiłam w plastry a z kulistych wydrążyłam miąższ i posiekałam go.
- Na patelnię do cebuli włożyłam cukinie i smażyłam kilka minut a potem dodałam bulion i curry.
- Zupę gotowałam jakieś 25 minut po czym zmiksowałam na krem.
- Dodałam teraz do zupy śmietanę i przyprawiłam solą i pieprzem do smaku.
- Gorącą zupę przelałam do miseczek z cukinii i posypałam groszkiem ptysiowym.
- Miseczki z cukinii potem nadziałam farszem i zapiekłam.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.