Zresztą chyba babcie każdemu maluszkowi zalecały kaszę w wierszyku "jeśli kogoś brzuszek boli to mu kasza brzuszek goi"? moja powtarzała to bez przerwy.
Dlatego w naszym domu kasza gości bardzo często i to pod różnymi postaciami.
Dziś zapraszam na bardzo prosty sposób podania kaszy a jakże pyszny.
Składniki:
- 1 biała cebula
- 100 g salami z orzechami
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej palonej
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę, podobnie paprykę.
Salami pokroiłam również w kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażyłam najpierw cebulę, potem dodałam salami i paprykę i smażyłam aż papryka zmiękła.
Na koniec na patelnię dodałam kaszę, podsmażyłam ciągle mieszając i doprawiłam sosami sojowymi oraz pieprzem.
Smacznego.
Przepis Przemek.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.