poniedziałek, 7 lipca 2014

Kasza zasmażana z papryką

O dobroczynnych właściwościach kaszy nie muszę chyba opowiadać, wszędzie całe mnóstwo informacji na ten temat.
Zresztą chyba babcie każdemu maluszkowi zalecały kaszę w wierszyku "jeśli kogoś brzuszek boli to mu kasza brzuszek goi"? moja powtarzała to bez przerwy.
Dlatego w naszym domu kasza gości bardzo często i to pod różnymi postaciami.
Dziś zapraszam na bardzo prosty sposób podania kaszy a jakże pyszny.

            Składniki:
  • 1 biała cebula
  • 100 g salami z orzechami 
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 
  • 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej palonej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Kaszę wcześniej ugotowałam na sypko.
Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę, podobnie paprykę.
Salami pokroiłam również w kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażyłam najpierw cebulę, potem dodałam salami i paprykę i smażyłam aż papryka zmiękła.
Na koniec na patelnię dodałam kaszę, podsmażyłam ciągle mieszając i doprawiłam sosami sojowymi oraz pieprzem.
Smacznego.
Przepis Przemek.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger