poniedziałek, 28 lipca 2014

Chleb "Sarmata"

Dziś przedstawiam Wam kolejny chleb z mieszanki do wypieku ze sklepu pana Adama "Chleb na Zdrowie".
Skład mieszanki: przewaga żytniej mąki sitkowej T 1400, mąka pszenna T 750, naturalny suszony zakwas, słuszna porcja pestek słonecznika, drożdże instant oraz sól.
Nie zawiera mieszanka GMO, nie zawiera konserwantów i nie zawiera składników "E".
Zapraszam na pyszny bochen.
Ja swój chleb wypiekałam przy użyciu maszyny do wypieku chleba ale możecie bochen przygotować w sposób tradycyjny.
                 Składniki:
  • mieszanka do wypieku chleba "Sarmata"
  • woda
  • wypiekacz do chleba
Postępowałam zgodnie z zaleceniami na opakowaniu czyli najpierw zalałam pestki słonecznika wodą aby zmiękły, potem odcedziłam, wlałam do wypiekacza wodę, wsypałam pestki i mieszankę i nastawiłam program na bochen 700 g ze średnio zrumienioną skórką, do wypieku chleba pełnoziarnistego.
Po 3 godzinach z hakiem miałam pachnący bochen.
Aha, podczas mieszania pomogłam trochę maszynie zgarniając resztki mąki ze ścianek do ciasta.
Ułatwi to znacznie w wyrobieniu pięknego bochenka.
Smacznego.
http://chlebnazdrowie.pl/#

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger