Teraz już jest w ciągłej sprzedaży a mnie się gdzieś zawieruszył przepis i dziś dopiero Wam go przedstawiam.
Jako że w sklepie u pana Adama nastąpiła mała rewolucja zajrzyjcie tak koniecznie bo jest jeszcze zdrowiej i sprawniej.
Zresztą ocena należy do Was a teraz chlebek, pyszny, wilgotny, długo utrzymuje świeżość.
Piekłam go w wypiekaczu do chleba i było jeszcze sprawniej.
Zachęcam do pieczenia z gotowych mieszanek wszystkich a najbardziej tych zapracowanych.
Składniki:
- mieszanka do wypieku chleba gryczanego z "Chleb na Zdrowie"
- woda
- wypiekacz do chleba lub piekarnik
Nastawiłam program podstawowy na bochenek 700 g ze średnią skórką i po ok. 3 godzinach chleb trafił na mój stół gotowy do spożycia.
W skład mieszanki wchodzą mąki: gryczana razowa, pszenna T 750, żytnia T 720, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże instant.
Nie zawiera konserwantów, GMO, GMM.
Polecam serdecznie.
Smacznego.
7 komentarze
Fajny chlebek :) Piękny miękisz!
OdpowiedzUsuńO tak mięciutki i wilgotny.
UsuńJa ostatnio piekę chlebek na zakwasie, a dodaje do niego trzy rodzaje mąki: żytnią razową,
OdpowiedzUsuńgryczaną i owsianą.Absolutnie bez mąki pszennej. Dodaję trochę siemienia lnianego i płatków owsianych. Pozdrawiam Alicja
Na pewno pyszny jest Twój chlebek. Wszystkie chleby pieczone samemu sa rewelacyjne gdyż wiemy dokładnie co do niech wkładamy.
UsuńTo jest prawdziwy chlebuś !!!
OdpowiedzUsuńPolecam.
Usuń.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.