środa, 9 lipca 2014

Chleb gryczany

Jakiś czas temu dostałam do przetestowania chleb gryczany od "Chleb na zdrowie" który wówczas wchodził na rynek.
Teraz już jest w ciągłej sprzedaży a mnie się gdzieś zawieruszył przepis i dziś dopiero Wam go przedstawiam.
Jako że w sklepie u pana Adama nastąpiła mała rewolucja zajrzyjcie tak koniecznie bo jest jeszcze zdrowiej i sprawniej.
Zresztą ocena należy do Was a teraz chlebek, pyszny, wilgotny, długo utrzymuje świeżość.
Piekłam go w wypiekaczu do chleba i było jeszcze sprawniej.
Zachęcam do pieczenia z gotowych mieszanek wszystkich a najbardziej tych zapracowanych.
                  Składniki:
  • mieszanka do wypieku chleba gryczanego z "Chleb na Zdrowie"
  • woda
  • wypiekacz do chleba lub piekarnik
Do misy wypiekacza wlałam wodę a potem dodałam zawartość obu torebek mieszanki.
Nastawiłam program podstawowy na bochenek 700 g ze średnią skórką i po ok. 3 godzinach chleb trafił na mój stół gotowy do spożycia.
W skład mieszanki wchodzą mąki: gryczana razowa, pszenna T 750, żytnia T 720, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże instant.
Nie zawiera konserwantów, GMO, GMM.
Polecam serdecznie.
Smacznego.
http://chlebnazdrowie.pl/

7 komentarze

  1. Fajny chlebek :) Piękny miękisz!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja ostatnio piekę chlebek na zakwasie, a dodaje do niego trzy rodzaje mąki: żytnią razową,
    gryczaną i owsianą.Absolutnie bez mąki pszennej. Dodaję trochę siemienia lnianego i płatków owsianych. Pozdrawiam Alicja

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno pyszny jest Twój chlebek. Wszystkie chleby pieczone samemu sa rewelacyjne gdyż wiemy dokładnie co do niech wkładamy.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger