Zachęcam do spróbowania.
Składniki:
- 2-3 liście sałaty masłowej
- pęczek białych szparagów
- sól
- cukier
- masło do gotowania szparagów
- 4 jaja na twardo
- 1 pomidor
- 2-3 plastry szynki wędzonej
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- 2 łyżki octu winnego
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Gotowałam ok. 10 minut a potem wystudziłam.
Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam na cząstki.
Szynkę pokroiłam w paseczki a pomidora w cząstki.
Na talerzu ułożyłam liście sałaty masłowej a na niej cząstki jaj, połamane szparagi, pomidora i paski szynki.
Z podanych składników wymieszałam sos i polałam sałatkę już na talerzu.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.