Okazało się że tak i to z powodzeniem.
Użyłam do dania Przyprawy do Spaghetti Carbonara Kamisa i jestem bardzo zadowolona.
Zapraszam na pyszne kluchy.
Składniki:
- 250 g makaronu spaghetti
- 250 g śmietanki 30 %
- 4 żółtka
- 150 g boczku wędzonego
- 1 opakowanie Przyprawy do Spaghetti Carbonara Kamis
- parmezan do posypania
Boczek pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na suchej patelni.
Makaron ugotowałam al'dente w osolonej wodzie.
Odcedzony gorący makaron włożyłam na patelnię do boczku, wlałam śmietankę z żółtkami i dokładnie wymieszałam.
Makaron podgrzewałam jeszcze 2-3 minuty i danie gotowe.
Podawałam od razu posypane parmezanem.
Smacznego.
Przepis z opakowania Kamis
1 komentarze
uwielbiam!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.