niedziela, 29 czerwca 2014

Spaghetti carbonara wg Kamisa

Spaghetti wszyscy znają i kochają to nie ulega żadnej dyskusji ale czy z małą pomocą też będzie pyszne i aromatyczne?
Okazało się że tak i to z powodzeniem.
Użyłam do dania Przyprawy do Spaghetti Carbonara Kamisa i jestem bardzo zadowolona.
Zapraszam na pyszne kluchy.

                 Składniki:
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 250 g śmietanki 30 %
  • 4 żółtka
  • 150 g boczku wędzonego
  • 1 opakowanie Przyprawy do Spaghetti Carbonara Kamis
  • parmezan do posypania
Śmietankę wymieszałam z żółtkami i przyprawą.
Boczek pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na suchej patelni.
Makaron ugotowałam al'dente w osolonej wodzie.
Odcedzony gorący makaron włożyłam na patelnię do boczku, wlałam śmietankę z żółtkami i dokładnie wymieszałam.
Makaron podgrzewałam jeszcze 2-3 minuty i danie gotowe.
Podawałam od razu posypane parmezanem.
Smacznego.
Przepis z opakowania Kamis

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger