Ryba jest przepyszna i dostarczy nam potrzebnych składników odżywczych.
Szpinak jest zwieńczeniem dania a przy zapiekaniu smaki się wymieszają i jest smakowicie.
Zapraszam.
Składniki:
- 2 duże filety z soli
- 1 duży ząbek czosnku
- 150 g szpinaku baby
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1/2 strąka czerwonej papryki
- 1/2 małej cukinii
- 1/2 pęczka tymianku
- 180 g sera Rokpol Blue
- 1 limonka
- sól
- pieprz
Teraz zajęłam się warzywami.
Pokroiłam wraz ze skórką cukinię w plasterki,czosnek posiekałam, paprykę w paski a szpinak umyłam i osuszyłam.
Dno naczynia do zapiekania wysmarowałam masłem i ułożyłam na nim szpinak, paprykę i cukinię, posmarowałam przecierem pomidorowym, lekko posoliłam i pokruszyłam połowę sera.
Na serze ułożyłam filety rybne a na nich gałązki tymianku i resztę pokruszonego sera.
Naczynie do zapiekania przykryłam i wstawiłam do nagrzanego do 180 C piekarnika i zapiekałam 30 minut pod przykryciem i 10 bez przykrycia.
Po zapieczeniu pozostawiłam zapiekankę 10 minut aby smaki się przegryzły.
Podałam z kawałkami limonki.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
Zaglądając do Ciebie nigdy się nie zawiodę:)))zawsze pysznie i niezwyczajnie:)))Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.