Myślę że warto wziąć udział i wygrać książkę.
Nawet nie przypuszczałam zabierając się za tę sałatkę że takie dobre jedzonko powstanie.
Zapraszam Was serdecznie na pyszną sałatę.
Składniki:
- 1/2 bakłażana
- 1/2 cukinii
- 100 g orzechów włoskich
- 50 g masła klarowanego
- 1 łyżeczka soli
- 2-3 garście mixu sałat
- 1,5 łyżki białego octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 1 szalotka
- szczypta soli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz
Szalotkę drobno posiekałam i wymieszałam z octem, oliwą, musztardą, solą i pieprzem.
Patelnię do grillowania posmarowałam masłem klarowanym i grillowałam na nim pokrojone w plastry cukinię i bakłażana.
Jak zgrillowały się z jednej strony przekręciłam na drugą, posypałam solą i dalej podpiekałam.
Na koniec na patelnię wrzuciłam orzechy aby również się podpiekły.
Na talerzu ułożyłam sałatę i na nią wyłożyłam grillowane warzywa.
Polałam wszystko sosem i posypałam orzechami.
Smacznego.
Przepis Robert Makłowicz.
2 komentarze
Bardzo dobry pomysł:)))chętnie wykorzystam,właśnie spodziewam się gości:)))Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńNapisz czy smakowało.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.