Chleb z mieszanki całkowicie zdrowej i bez konserwantów, dla zapracowanych i zabieganych.
Można jej użyć w wypiekaczu a jeśli masz więcej czasu to pieczesz jak chleb tradycyjny w piekarniku.
Mieszanka pochodzi ze sklepu "Chleb na Zdrowie"
Składniki:
- mieszanka chleb wiejski słonecznikowy z "Chleb na Zdrowie"
- woda
mąka pszenna T 750
mąka żytnia T 720
pestki słonecznika
słód żytni
naturalny zakwas żytni
sól
drożdże instant
Najpierw namoczyłam pestki słonecznika aby zmiękły a potem wymieszałam je z wodą, mieszanką mąk i drożdżami.
Mieszałam przy pomocy maszyny 20 minut.
Odstawiłam aby ciasto odpoczęło a potem przełożyłam do foremki i odstawiłam pod przykryciem do wyrośnięcia.
Następnie piekłam chleb w 220 C przez 35 minut spryskując wierzch chleba przed włożeniem do piekarnika.
Po upieczeniu studziłam na kratce.
Ja szczerze polecam mieszanki z :
Smacznego.
5 komentarze
Zapraszamy do udziału w cotygodniowej akcji dla blogerów, w której mogą powalczyć o nagrody i promocję swojego bloga http://on.fb.me/1s9IoNf
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twoje chlebki:)))czasem coś wypróbuję:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie. Nigdy nie korzystałam z gotowych mieszanek, jakoś nie mogłam się do nich przekonać. Ale chlebuś, który upiekłaś wygląda tak, że aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńChyba muszę spróbować :D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.