Jeśli ktoś lubi koper bulwiasty to ta sałatka jest przepyszna.
Zachęcam do próbowania.
Składniki:
- 1 pomarańcza
- 1 bulwa fankuła
- zielone oliwki nadziewane serem pleśniowym
- 50 ml soku z pomarańczy
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 100 ml oliwy 5 olejów
- pieprz
- sól
Pomarańczę obrałam ze skórki i powycinałam fileciki.
Resztę tego co mi zostało wycisnęłam i dzięki temu mam sok do dressingu.
Fenkuła obrałam z wierzchnich liści i bardzo cienko pokroiłam w paseczki.
Oliwki pokroiłam na połówki.
Składniki sosu wymieszałam ze sobą i polałam wcześniej ułożone na talerzu składniki.
Udekorowałam listkami fenkuła.
Smacznego.
Pomysł od Magdy.
2 komentarze
ciekawe połączenie składników:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię surówki z fenkułem, pyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.