Kapusta pachnie karmelem i smakuje wybornie.
Zapraszam serdecznie.
Składniki:
- mała główka kapusty czerwonej
- 150 g octu balsamicznego
- 100 g cukru trzcinowego
- 150 g masła
- sól
- pieprz
Na kapustę wylałam ocet balsamiczny i wsypałam cukier a także polałam rozpuszczonym masłem.
Wszysko razem posoliłam i posypałam pieprzem do smaku.
Wymieszałam i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 C i piekłam 1,5 godziny .
Mieszałam kapustę co 30 minut aby wierzch nie wysechł.
Jeśli zdarzy się tak że z kapusty wydzieli sie zbyt dużo soku należy go odlać do garnuszka, odparować i ponownie zalać kapustę i wymieszać.
Smacznego.
Przepis Gordon Ramsay z książki "Niedzielne przysmaki"
1 komentarze
świetny dodatek do obiadu:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.