A jak wrócę to podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami kulinarnymi z okręgu wypoczynku.
A teraz do rzeczy.
Czy ja lubię mięso jagnięce? tak owszem ale jak jest dobrze przyprawione.
W tym przypadku panierka z natki nadaje mięsu pyszny aromat i dodatkowo chrupiącą skorupkę.
Polecam kotlety z frytkami z batatów, są przepyszne.
Składniki:
- 4 kotlety jagnięce
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 3-4 łyżki bułki tartej
- olej rzepakowy do smażenia
- sól
- odrobina oliwy z oliwek
Kotlety jagnięce usmażyłam na złoty kolor na rozgrzanym oleju a potem przełożyłam je do formy do zapiekania.
Każdy kotlet posmarowałam oliwą i nałożyłam na niego panierkę dociskając ją do kotleta.
Wstawiłam kotlety do piekarnika nagrzanego do 180 C na 15 minut.
Bataty obrałam, blanszowałam 3 minuty, odcedziłam, osuszyłam i smażyłam na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Smacznego.
Pomysł własny.
8 komentarze
Świetna ta panierka ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńTo musi być obłędnie smaczne!
OdpowiedzUsuńMiłej niedzieli życzę i pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńRodzinnie kochamy baraninę. Jak podam mężowi danie z Twojego przepisu będzie zachwycony!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy blog z interesującymi przepisami. Gratuluję pomysłu :)
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie i pozdrawiam.
www.odpowiedzinatrudnepytania.pl
Tak ja mówisz, jagnięcina jest smaczna jak jest odpowiednio przyprawiona:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie!
OdpowiedzUsuńDopiero zaczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może któregoś dnia znajdziesz u mnie coś ciekawego!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
This looks really good!!! :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.