Nie mam nic przeciwko wanilinowemu i czasem zdarza mi się też użyć ale ten zrobiony samemu jest rewelacyjny.
Po otworzeniu słoiczka pachnie w całym domu.
Polecam Wam serdecznie bo pracy prawie wcale a zapach takiego cukru w wypiekach bezcenny.
Nie wiem czemu jeszcze do tej pory nic nie napisałam Wam o tym sposobie na cukier waniliowy, ot uleciało z głowy.
No to do pracy.
Składniki:
- słoiczek
- 1 szklanka cukru białego drobnego
- 1 laska wanilii
Przekrawam laskę na mniejsze kawałki, zasypuje ją szklanką cukru i zamykam szczelnie w słoiczku.
Po 10 dniach cukier waniliowy gotowy.
Smacznego.
2 komentarze
W końcu prawdziwy cukier waniliowy , a nie wanilinowy super sprawa napewno zrobię :)
OdpowiedzUsuńKuchenny niezbędnik ;)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.