Wyszło szybko, sprawnie i smakowicie.
Zachęcam do kupowania gotowych mieszanek np. tych ze sklepu "Chleb na Zdrowie" bo są bez konserwantów, bez GMO.
Zapraszam na pajdę pysznego chleba.
Składniki:
- mieszanka do wypieku "Dobrodziej" orkiszowy
- woda
- maszyna do wypieku chleba bądź piekarnik
Po 2 godzinach dodałam do ziaren mieszankę mąki i drożdże i mieszałam 20 minut.
Po mieszaniu odstawiłam ciasto na 30 minut aby odpoczęło.
Po tym czasie uformowałam bochenek i odstawiłam do wyrośnięcia.
Po 1,5 godzinie gdy bochen podwoił swoją objętość i piekłam go w zaparowanym piekarniku w 220 C przez 35 minut.
Po upieczeniu studziłam bochen na kratce.
W skład mieszanki do wypieku wchodzą: mąka orkiszowa T 2000, mąka graham T 1850, pszenna T 750, żytnia T 720, pestki słonecznika, siemię lniane, naturalny suszony zakwas żytni, sód,sól i drożdże instant.
Smacznego.
Zapraszam do sklepu "Chleb na Zdrowie"
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.