sobota, 31 maja 2014

Chleb Baltonowski

Już któryś raz z rzędu proponuję Wam chleb z gotowych mieszanek "Chleb na Zdrowie" ale tylko dlatego że warte są tego aby je używać.
Są bez konserwantów, bez ulepszaczy, bez GMO.
W skład mieszanek wchodzą tylko naturalne składniki.
Wystarczy dodać wodę, wymieszać i poczekać aż urośnie i gotowe.
Mieszanki idealne dla zapracowanych.
Można wypiekać z nich chleb tradycyjnie ale także w wypiekaczu.
Dziś zapraszam na pyszny chleb Baltonowski.

              Składniki:
 Wystarczy wymieszać mieszankę z wodą - ilość podana na opakowaniu i wymieszać dobrze - u mnie robiła to maszyna przez 20 minut.
Potem ciasto musi odpoczywać 30 minut a po tym czasie przełożyłam do formy i odstawiłam do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu chleb piekłam przez 35 minut z parą w piekarniku nagrzanym do 220 C.
Po upieczeniu chleb studziłam na kratce.
 W skład mieszanki do wypieku chleba Baltonowskiego wchodzą:
mąka pszenna T 750, mąka żytnia T 720, naturalny zakwas żytni, drożdże instant, sól.
Polecam serdecznie.
Smacznego.
http://chlebnazdrowie.pl/

2 komentarze

  1. zjadłabym kromeczkę. lub dwie. lub pięć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piekłam w tamtą sobotę również z mieszanki.
    Wyszedł pyszny tak samo jak ten Twój :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger