Są bez konserwantów, bez ulepszaczy, bez GMO.
W skład mieszanek wchodzą tylko naturalne składniki.
Wystarczy dodać wodę, wymieszać i poczekać aż urośnie i gotowe.
Mieszanki idealne dla zapracowanych.
Można wypiekać z nich chleb tradycyjnie ale także w wypiekaczu.
Dziś zapraszam na pyszny chleb Baltonowski.
Składniki:
- mieszanka do wypieku chleb baltonowski z "Chleb na Zdrowie"
- woda
Potem ciasto musi odpoczywać 30 minut a po tym czasie przełożyłam do formy i odstawiłam do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu chleb piekłam przez 35 minut z parą w piekarniku nagrzanym do 220 C.
Po upieczeniu chleb studziłam na kratce.
W skład mieszanki do wypieku chleba Baltonowskiego wchodzą:
mąka pszenna T 750, mąka żytnia T 720, naturalny zakwas żytni, drożdże instant, sól.
Polecam serdecznie.
Smacznego.
2 komentarze
zjadłabym kromeczkę. lub dwie. lub pięć :)
OdpowiedzUsuńPiekłam w tamtą sobotę również z mieszanki.
OdpowiedzUsuńWyszedł pyszny tak samo jak ten Twój :)
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.