poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Zupa kokosowo - jagodowa

Czy ta zupa urzeknie Was tak jak i nas ? podejrzewam że tak ale popróbujcie.
Dla mnie smak rewelacyjny i choć zawsze jadałam zupę jagodową na wodzie i z makaronem ta wersja jest jedyna i niepowtarzalna.
Zapraszam serdecznie.
Użyłam jagód mrożonych.
Zupa z jagód.
Składniki:
  • 330 g jagód czarnych świeżych lub mrożonych
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 400 ml - puszka mleka kokosowego
  • szczypta soli
  • 500  ml wody
  • 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko
Przygotowanie zupy:
  • Jagody rozmroziłam ale nie jest to konieczne i włożyłam do garnka z wodą, dodałam cukier i sól i podgrzewałam do zagotowania.
  • Gotowałam 5 minut.
  • Dodałam wówczas do garnka mleko kokosowe i gotowałam jeszcze chwilę.
  • Zupę podawałam z ryżem ugotowanym na sypko.
  • Pyszności.
Smacznego.
Przepis własny.

6 komentarze

  1. Ta zupka jagodowa, musi byc pyszna,pozdrawiam i zapraszam do mnie, pa, ania

    OdpowiedzUsuń
  2. To nie jest chłodnik? Zupę je się na ciepło?
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Latem często gotujemy owocowe zupy są pyszne.Buziaki zostawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Z ryżem nie jadłam zupy jagodowej ale z makaronem tak. Chyba czas wypróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. JAGODY moja miłość!!

    zapraszam na proste ciasto! jabłkowe! :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger