Dla mnie smak rewelacyjny i choć zawsze jadałam zupę jagodową na wodzie i z makaronem ta wersja jest jedyna i niepowtarzalna.
Zapraszam serdecznie.
Użyłam jagód mrożonych.
Zupa z jagód.
Składniki:
Przepis własny.
Składniki:
- 330 g jagód czarnych świeżych lub mrożonych
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 400 ml - puszka mleka kokosowego
- szczypta soli
- 500 ml wody
- 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko
Przygotowanie zupy:
- Jagody rozmroziłam ale nie jest to konieczne i włożyłam do garnka z wodą, dodałam cukier i sól i podgrzewałam do zagotowania.
- Gotowałam 5 minut.
- Dodałam wówczas do garnka mleko kokosowe i gotowałam jeszcze chwilę.
- Zupę podawałam z ryżem ugotowanym na sypko.
- Pyszności.
Przepis własny.
6 komentarze
Ta zupka jagodowa, musi byc pyszna,pozdrawiam i zapraszam do mnie, pa, ania
OdpowiedzUsuńTo nie jest chłodnik? Zupę je się na ciepło?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Latem często gotujemy owocowe zupy są pyszne.Buziaki zostawiam.
OdpowiedzUsuńLubię tą zupę :)
OdpowiedzUsuńZ ryżem nie jadłam zupy jagodowej ale z makaronem tak. Chyba czas wypróbować. :)
OdpowiedzUsuńJAGODY moja miłość!!
OdpowiedzUsuńzapraszam na proste ciasto! jabłkowe! :)
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.