Zachęcam do gotowania.
Zupa cebulowa z serem pleśniowym.
Składniki:
- 6 dużych cebul
- olej rzepakowy do smażenia
- 500 ml bulionu drobiowego
- 100 g sera niebieski lazur
- 100 g startego sera gouda
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól morska
- pieprz czarny
- szczypta gałki muszkatołowej
- groszek ptysiowy lub grzanki
Przygotowanie dania:
- Cebulę obrałam, pokroiłam w pół plasterki i zeszkliłam na rozgrzanym oleju.
- Potem zalałam cebulę bulionem i gotowałam 10 minut aż cebula zmiękła.
- Następnie zmiksowałam cebulę na gładka masę, dodałam starty ser gouda i chwilę podgrzewałam aby ser się rozpuścił.
- Na koniec dodałam sos sojowy, pieprz i gałkę muszkatołową.
- Podałam z groszkiem ptysiowym i pałeczkami z sera niebieski lazur.
Przepis własny.
3 komentarze
Ciągle obiecuję, że zrobię zupę cebulową.
OdpowiedzUsuńTeraz przygotuję.
Pozdrawiam:)
Lubię zupę cebulową ale pod warunkiem że jest podana jako krem. Pod inna postacią nie tykam. Dlatego Twoją chętnie bym się raczyła :)
OdpowiedzUsuńwpadam do ciebie na taką zupkę:) pysznie wygląda
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.