Halibut to jedna z pyszniejszych ryb jakie jadłam a do tego z moimi ulubionymi dodatkami, szpinakiem i sosem serowym czyli pyszny obiad na talerzu.
Gotujemy?
Składniki:
- 2 steki z halibuta
- 150 g świeżego szpinaku
- 100 g sera topionego
- 50 ml śmietanki 30 %
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki rodzynek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- mąka do panierowania ryby
- olej do smażenia ryby
- sok z cytryny
Szpinak umyłam i osuszyłam, czosnek drobno posiekałam.
Na patelni rozgrzałam masło z oliwą i podsmażyłam na nim szpinak a potem dodałam posiekany czosnek i rodzynki i dusiłam aż sok odparował.
Na drugiej patelni rozgrzałam olej i smażyłam rybę do zrumienienia z obu stron.
Do garnuszka wlałam śmietankę, dodałam ser i podgrzewałam aż ser się rozpuścił.
Dodałam pieprz i ewentualnie odrobine soli oraz posiekaną natkę pietruszki.
Rybę podałam na szpinaku polana sosem serowym.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
Już na samą nazwę potrawę cieknie ślinka:)))wygląda pysznie:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.