wtorek, 1 kwietnia 2014

Sałatka z miechunką i serem

Miechunka jadalna zwana także miechunką peruwiańską, peruwiańską wiśnią lub złotą jagodą albo rodzynkiem brazylijskim.
W smaku przypomina pomarańcze połączoną z agrestem i doskonale nadaje się do sałatek.
Owoce miechunki są świetnym źródłem witaminy C, beta-karotenu oraz fosforu.
Sałatkę przygotowałam zgodnie z zasadą " Kudłatych Kucharzy" " Jak stracić na wadze kochając jedzenie?"
Polecam wszystkim pyszną sałatkę.

                    Składniki:
  • 1 czerwona papryka
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 10 owoców miechunki peruwiańskiej
  • 1/3 ogórka wężowego
  • 4 rzodkiewki
  • 2-3 liście sałaty rzymskiej
  • 100 g sera cheddar
  • kilka listków melisy
                    Dressing:
  • 2 łyżki oliwy
  • 3/4 łyżki octu winnego  
  • 1 łyżeczka miodu spadziowego
  • 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • pieprz

Liście sałaty umyłam, osuszyłam i porwałam na kawałki.
Paprykę pokroiłam w paski, pomidorki i miechunkę poprzekrawałam na połówki.
Rzodkiewkę pokroiłam w pół plasterki a melisę posiekałam.
Ser natomiast pokroiłam w słupki.
Składniki sosu dobrze wymieszałam w słoiczku potrząsając i polałam nim sałatkę.
Wymieszałam i sałatka gotowa.
Smacznego.
Przepis własny.
Przepis dodaje do Akcji "Gotuj i chudnij jak Kudłaci Kucharze!"

Gotuj i chudnij jak Kudłaci Kucharze!

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger