Rewelacyjny dodatek do obiadu.
Składniki:
- 250 g startej marchwi
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju z orzechów ziemnych
- sól
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 4 łyżki jogurtu greckiego
Czosnek przecisnęłam przez praskę.
Do rondelka włożyłam marchew i czosnek i podgrzewałam na małym ogniu ciągle mieszając przez 10 minut aż marchewka zmiękła.
Trzeba mieszać aby się nie przypaliło.
Potem przyprawiłam cynamonem, solą, olejem i sokiem z cytryny.
Całość wymieszałam i dusiłam jeszcze 5 minut.
Po przełożeniu do miski i przestudzeniu wymieszałam z jogurtem.
Smacznego.
Przepis kuchni marokańskiej.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.