Ryba jest soczysta i pachnąca rozmarynem a ser nadaje jej chrupiącą skórkę.
Zapraszam serdecznie do spróbowania tej wersji bo jest tego warta.
Składniki:
- 500 g filetu z amura
- 25 g masła
- 50 g startego sera żółtego
- 100 ml śmietany 12 %
- 1-2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
- 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 gałązka rozmarynu
Posmarowałam rybę śmietaną wymieszaną z mąką i posypałam serem.
Piekłam rybę w 180 C przez 15-20 minut.
W czasie jak ryba się piekła zrobiłam sos.
Na reszcie masła i oleju podsmażyłam posiekaną cebulę i czosnek, dodałam przecier, przyprawy i rozmaryn i dusiłam pod przykryciem 5 minut.
Rybę podałam z ziemniakami i sosem.
Smacznego.
Inspiracja tutaj [ klik ]
5 komentarze
od jakiegoś czasu mam fazę na ryby, więc cieszę się, że zaproponowałaś ten ciekawy pomysł
OdpowiedzUsuńNie pożałujesz Aga bo jest naprawdę pyszny.
Usuńbardzo lubię amura:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie:))bardzo lubię ryby ale mam nieodparty lęk że gdzieś się czai ość,nawet tam gdzie ich nie ma:))Pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia życzę:))
OdpowiedzUsuńTo tak jak Przemek on zawsze w filecie nawet a ość znajdzie. Pozdrawiam Reniu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.