Jakoś tak podświadomość inaczej pracuje jak słyszę słowo wiosna, i nawet jakby miał spaść śnieg- nie - jak w ubiegłym roku to wiosna jest wiosną i już.
Dziś surówka na zdrowie wszystkich zjadających i zimowe przesilenie.
Organizm potrzebuje dużo dobroci więc trzeba mu tego dostarczyć.
Zapraszam na pyszną surówkę z witamina "C" i nie tylko.
Składniki:
- 300 g kapusty kiszonej
- 1/2 bulwy czarnej rzepy
- 1 papryka słodka czerwona np. Ramiro
- 15 cm białej części pora
- 1 marchew
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka kremu balsamico
- 1/2 łyżeczki soli różowej himalajskiej Royal Brand
Kapustę kupiłam taka na surówki więc tylko ja posiekałam.
Paprykę pokroiłam w krążki - ta czerwona Ramiro ma długie strąki i jest bardzo soczysta.
Rzepę po obraniu starłam na tarce o dużych otworach.
Pora po oczyszczeniu z piachu i umyciu pokroiłam w pół plasterki.
Składniki sosu wymieszałam ze sobą i polałam wymieszane wcześniej warzywa.
Po 15 minutach surówka nabiera idealnego smaku.
Smacznego.
Pomysł własny.
1 komentarze
Bardzo wiosenna i apetycznie wyglądająca surówka:)))
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.