poniedziałek, 10 marca 2014

Staropolski chleb z czarnuszką

Dziś ponownie przedstawiam Wam chleb z mieszanki pana Adama z "Chleb na Zdrowie"
Mieszanka jest zdrowa, bez konserwantów i ulepszaczy, bez GMO i E-coś tam.
Mieszanki warte są wypróbowania dla osób które są ograniczone czasowo oraz dla leniuszków. 
Nie wymagają bowiem dużo pracy a efekt zadziwi każdego.
Zdrowy, pyszny chleb wjeżdża na stół.
Ja swój dzisiejszy chleb piekłam w wypiekaczu więc jeszcze szybciej.
Zapraszam serdecznie.
           Składniki:
  • mieszanka chleba staropolskiego z czarnuszką
  • woda
  • wypiekacz
Do pojemnika w wypiekaczu wlałam ciepłą wodę, potem dodałam zawartość dwóch torebek odpowiednio opisanych.
Włączyłam maszynę na program do wypieku pełnoziarnistego chleba i po 3 godzinach bochen gotowy.
Można także chleb upiec metodą ręczną która jest doskonale opisana na opakowaniu chleba.
W skład mieszanki wchodzą:mąka żytnia T 720, mąka pszenna T 750, czarnuszka, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże instant.
Smacznego.
                                          "Chleb na Zdrowie"

3 komentarze

  1. Również korzystam z tych mieszanek, chleby są pyszne, polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja zrobilem ostatnio pare bułek razowych, hehe. Nawet mi wyszly :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda smacznie:) zjadłabym kropeczkę z masłem:d

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger