W tym przypadku dołożyłam zielone pesto a na koniec czipsy z hiszpańskiego chorizo i obiad gotowy.
Polecam serdecznie.
Składniki:
- 250 g włoskiego makaronu orecchette
- 80 g kiełbasy chorizo w plastrach
- 100 g roszponki
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 ząbek czosnku
- 50 ml oleju z pestek winogron
- 2 łyżki startego sera cheddar
- 3 łyżki parmezanu
- sok z 1 limonki
- sól
- pieprz
- 1-2 łyżki wody z gotowania makaronu w razie jak pesto będzie za gęste
Pesto robiłam w blenderze ale jak ktoś ma więcej czasu polecam ucieranie składników w moździerzu.
Pesto ma wtedy zdecydowanie lepszy smak.
A więc w misie blendera wylądowała roszponka, uprażone na suchej patelni orzechy włoskie, ząbek czosnku.
Wszystko zmiksowałam a potem dodałam starte sery, olej oraz na koniec sok z limonki.
Jeśli pesto będzie za gęste dolejcie odrobinę wody z gotowania makaronu.
Na koniec doprawiłam solą i pieprzem.
Plastry kiełbasy chorizo wysmażyłam na suchej patelni na chrupiące czipsy.
Makaron wymieszałam z pesto a na talerzu udekorowałam czipsami chorizo.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
świetne:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.