W rezultacie wyszło ekskluzywne danie i serdecznie Wam polecam.
Zamiast mojej ulubionej jarzębiny możecie użyć żurawiny i też będzie pysznie.
Składniki:
- 2 krążki sera camembert po 250 g
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- konfitura z jarzębiny [ klik ]
- kilka łyżek kiełków mieszanki chińskiej
- do posmarowania roztrzepane żółtko
Wykonanie jest mega proste czyli.
Z ciasta francuskiego wykrawamy dwa kwadraty dużo większe nic krążki sera aby potem ładnie zawinąć.
Ułożyłam na każdym kwadracie krążek sera camembert a na nim położyłam łyżkę konfitury z jarzębiny.
Rogi ciasta posmarowałam roztrzepanym żółtkiem i złożyłam jak kopertę, lekko zlepiłam.
Posmarowałam koperty roztrzepanym żółtkiem, umieściłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam przez 40 minut w temperaturze 190 C albo do zezłocenia skórki na cieście.
Posypałam kiełkami i podałam dodatkowo kulki jarzębiny dla smakoszy.
Smacznego.
Pomysł własny.
1 komentarze
mmm... pycha!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.