Bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smakowite.
Polecam serdecznie.
Składniki:
- 250 g makaronu fusilli tricolore
- 430 g łososia norweskiego
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
- plastry cytryny + sok
- masło klarowane do smażenia
- 150 ml aromatyzowanego przecieru pomidorowego [ klik ]
- 2 łyżki śmietanki 30 %
- garść posiekanych ziół: bazylia, melisa, koperek, natka
- sól
- pieprz
- cukier
Kawałki łososia posoliłam, posypałam pieprzem oraz skropiłam sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzałam masło i smażyłam łososia na złoty kolor z obu stron, najpierw skórą do dołu.
Teraz sos, a będzie szybko.
Wlałam przecier aromatyzowany do garnka, może być zwykły i sami go z aromatyzujecie.
Dodałam sól, cukier, pieprz i zagotowałam.
Dodałam wówczas śmietankę, wymieszałam, dodałam zioła i sos gotowy.
Makaron wymieszałam z sosem, na wierzchu położyłam łososia i plastry cytryny, posypałam posiekanym koperkiem.
Smacznego.
Pomysł własny.
2 komentarze
ten kolorowy talerz prezentuje się wybitnie:D pycha
OdpowiedzUsuńDziekuję.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.