Doskonały na śniadanie ale i na obiad.
Robi się go szybko a doznania smakowe bezcenne.
Składniki:
- 4 duże jaja
- sól
- pieprz
- garść szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- sól
- 1 pomidor
- 2 łyżki kukurydzy
- 2 parówki
- 1 łyżeczka masła klarowanego
Smażyłam aż szpinak zmiękł, wtedy posoliłam do smaku.
Pomidory pokroiłam w kostkę, parówki w palsterki.
Jaja wybiłam na miskę i roztrzepałam widelcem.
Na patelni rozgrzałam masło klarowane.
Do jaj dodałam szpinak, parówki, kukurydzę i pomidory, wymieszałam, dodałam sól i pieprz i wlałam na rozgrzane masło.
A potem zdjęłam pokrywę i smażyłam jeszcze aż omlet ładnie się ściął na brzegach a i środek był lekko ścięty.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.