Gulasz jest bardzo aromatyczny i przepyszny, doskonały na obiad i późną kolację.
Zapraszam serdecznie.
Składniki:
- 500 g łopatki wieprzowej
- 500 g dyni
- 1 bakłażan
- 1 główka czosnku
- 3-5 łyżek sosu sojowego
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- 1/2 szklanki wody
- garść małych podgrzybków
- olej rzepakowy
Ząbki czosnku obrałam i poprzekrawałam na ćwiartki.
Mięso oczyściłam z włókien i pokroiłam na mniejsze kawałki a dynię po obraniu ze skórki pokroiłam w kostkę ok. 2 centymetrową, bakłażana natomiast wraz ze skórką również w taką samą kostkę.
Grzyby oczyściłam i przepłukałam na sicie.
Na rozgrzanym oleju podsmażyłam czosnek a następnie włożyłam na patelnię mięso i podsmażałam na rumiano, wtedy wlałam sosu sojowego i wrzuciłam kostki dyni i bakłażana a także grzyby.
Podlałam wszystko wodą, posypałam ziołami prowansalskimi i dusiłam pod przykryciem do miękkości.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.
Inspiracja tutaj [ klik ]
4 komentarze
Ale musi być pyszny taki gulasz:)
OdpowiedzUsuńMmmm, bardzo apetycznie to wygląda :D
OdpowiedzUsuńmniam mniam :)
OdpowiedzUsuńzapraszam na kurczaka na porze (o każdej porze ;) )!
ten gulasz wygląda bardzo smacznie, aż chce się go zjadać :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.