Polecam wszystkim inną alternatywę dla dorsza w panierce.
Zapraszam serdecznie.
Składniki:
- 400 g fileta dorsza bałtyckiego
- 1 łyżka przyprawy "5 smaków"
- olej rzepakowy do smażenia
- brokuł
- 1 szklanka jogurtu naturalnego 0%
- 1 jajo
- 4 łyżeczki sosu worcestershire
- 8 łyżek mąki kukurydzianej
- skórka z 1/2 cytryny
- 4 gałązki koperku
Pokroiłam na małe kawałki.
Obtoczyłam kawałki ryby w przyprawie "5 smaków" i odstawiłam na chwilę aby przyprawa otuliła rybę.
Z jogurtu, mąki, posiekanego koperku, sosu worcestershire, jaja i skórki otartej z połowy cytryny zrobiłam ciasto.
Ma być dość gęste.
W cieście maczałam kawałki ryby i smażyłam je na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podałam z brokułem ugotowanym al'dente.
Smacznego.
Pomysł własny.
8 komentarze
Wygląda niesamowicie apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńDorsz w każdej postaci to dla mnie najlepsza ryba pod słońcem
OdpowiedzUsuńDla mnie tez Aguś, inne też pyszne ale nie tak jak dorsz.
UsuńUwielbiam dorsza. Jest przepyszny.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Pozdrawiam i ja.
UsuńDorsza najbardziej lubię ze wszystkich ryb... A z Twoją tempurą musi być świetny :-)
OdpowiedzUsuńSpróbuj jest pyszny.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.